reklam
reklam
DOLAR 32,4414 % 0.14
EURO 34,8327 % 0.05
STERLIN 40,8047 % 0.3
FRANG 35,6303 % 0.18
ALTIN 2.396,84 % 0,00
BITCOIN 59.142,76 1.581
reklam

Bakanlık yeşil alanı imara açtı, mahkeme kararı iptal etti

Konuyu mahkemeye taşıyan İBB yetkilileri projenin “hukuka aykırı plan değişikliği” gerekçesiyle iptal edildiğini duyurdu.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bakanlık yeşil alanı imara açtı, mahkeme kararı iptal etti
reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2018’de imara açtığı Beykoz Dereseki ile ilgili açılan davada mahkeme, kararı iptal etti.

Konuyu mahkemeye taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri projenin “hukuka aykırı plan değişikliği” gerekçesiyle iptal edildiğini duyurdu.

Dr. Buğra Gökçe duyurdu
İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökçe sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

“Beykoz’da yemyeşil, ağaçlık ve ‘doğal sit alanı’ statüsünde bir alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılaşmaya açıldı. Gereken davayı açtık ve kazandık. Bu çok kıymetli ağaçlık alan korundu.

“Beykoz Dereseki mahallesinde Beykoz ve İstanbul’a nefes veren bir bölge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği ile yapılaşmaya konu edilerek, betona boğularak ticari olarak değerlendirilmeye çalışıldı.

“16 milyon İstanbullunun bize verdiği görev ve sorumluluk İstanbul’un yeşil alanlarını korumak, bu kıymetli alanları ‘dolar yeşili’ değil, ‘ağaç yeşili’ görmek ve korumaktır. Düzensiz, plansız, çevreyi yok eden betonlaşmaya karşı gereken davayı hızla açtık.

“Buruk mutluluk”
“Mahkeme tarafından yapılan inceleme sonucunda Bakanlık tarafından yapılan değişikliğin; nesnellikten uzak olduğu, bölgenin doğal dokusu ve topografik koşullarını yansıtmadığı tespit edildi. Mahkeme bu nedenle hukuka aykırı plan değişikliğinin iptaline karar verdi.

Gökçe açıklamasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına da tepki gösterdi ve “Bir alanı daha ‘çevreyi ve doğayı korumakla görevli’ kurumlarımızdan korumanın buruk mutluluğunu yaşıyoruz…” dedi.

reklam

YORUM YAP